Avoriaz ferielejlighed til den perfekte skiferie
AvoriazAvoriaz Avoriaz byAvoriaz by AvoriazAvoriaz Avoriaz byAvoriaz by Avoriaz udsigtAvoriaz udsigt SkiliftSkilift

Lejlighedens faciliteter

P√• Falaisen findes blandt andet: Bager, supermarked, vaskeri og 3 restauranter. Med blot 10 minutters gang er man i Avoriaz centrum med yderligere 2 supermarkeder, specialbutikker med p√łlser, skinke og oste, skibutikker, bager, l√¶gehus apotek, posthus banker, kiosker og modebutikker.

Herudover findes endnu flere restauranter med egnsretter fra Savoie (se nedenfor), barer, caf√©er, diskotek, biograf, bowling, skj√łtebane, fitnesscenter, squash mm.

Nyhed 2014: Kæmpe tropisk badeland

http://www.avoriaz.com/ski-holidays/aquariaz.php

 

 

Franske specialiteter som er v√¶rd at pr√łve:

Pierrade:
Tyndt sk√•ret k√łd (okse, and, kalkun), peberfrugt, champignons, l√łg. Endvidere gr√łn salat, tomater, pommes frites og 4 forskellige, kolde dressings.

En p√• forh√•nd opvarmet sten placeres p√• bordet og man tilbereder s√•ledes selv sit m√•ltid i det tempo, som man √łnsker. Forinden stegning af k√łd, r√łd peberfrugt og champignons drysset med rigeligt fint salt p√• stenen. Dette forhindrer at k√łdet br√¶nder p√•. Gentag drysningen mellem hver stegning. Hvis stegningen bliver tr√¶g, beder man blot om en ny sten.

Fondue Bourgionne:
Den klassiske fondue som vi kender den i Danmark med oksek√łd i tern som vi steger ved bordet i en gryde med opvarmet olie.

Fondue Savoiarde:
Best√•r af ost, br√łdterninger, gr√łn salat.

Osten serveres smeltet i en gryde. Br√łdterningerne drejes rundt i den smeltede ost og spises umiddelbart. Det anbefales, at drikke hvidvin til denne ret for at undg√• ‚ÄĚklumper‚ÄĚ i maven af den fede ost. Bestil ogs√• gerne en kande vand (une carafe d`eau).

Raclette:
Består af ost. Forskellige former for chacuterie, cornichons, kogte kartofler og baguette.

En stor halvm√•neformet ost placeret i et jernstativ med elektriske gl√łdetr√•de til at smelte osten.
Den smeltede ost l√łber ned p√• et lille fad og spises sammen med det √łvrige tilbeh√łr.